iWater2018

Foto: iWater

Vaig sortir dijous passat d’iWater amb sensacions contradictòries, d’una banda em sembla haver aprofitat bé els tres dies i avançat a nivell professional, parlant amb vàries empreses interessants les quals podríem acabar col·laborant a curt i mig termini. Per l’altra tinc la sensació que la fira no ha crescut respecte de fa 2 anys, tan pel què fa a assistència com a dinamisme exhibit en la primera edició. Crec que l’absència de les grans marques del món de l’aigua com Canal Isabel II, Suez o Aqualia, podria haver marcat a la baixa l’esdeveniment.

A remarcar, i paral·lel a iWater, el descobriment d’una fira de nivell mundial ja consolidada com Smart City Expo, la qual va coincidir en dies em va fer pensar que es podrien crear més sinèrgies aprofitant els dos esdeveniments en una possible estructura de vasos comunicants.

Una de les activitats remarcables de la primera edició, les presentacions-llampec (InnoHub i TecnoHub), tot i ser prou interessants no han atret el mateix públic i presentaven un aspecte més aviat dessolador. Vist això, i pensant en el meu desenvolupament professional, em vaig dedicar a fer networking… i d’aquí n’han sortit uns videos d’algunes empreses que han volgut col·laborar en el blog i de pas promoure les seves activitats.

Som-hi.

DOROT (Empresa pertanyent a MAT Holding): Andrés Ortega, el seu Cap de Vendes, ens presenta CONDOR, un nou controlador fruit de la innovació de l’empresa, regulant cabal i pressió a partir de senyals de 4-20 mA (pH, terbolesa, conductivitat,etc.). Aplicable a aigües potables i de reg:

LIFE SAVING-E: aquest projecte implica una planta pilot muntada a l’EDAR de Rubí per provar la implantació d’un sistema de depuració via Annamox en 2 etapes. Vaig parlar amb la Raquel Montes, investigadora que porta el projecte; em va dir que estan molt contents amb els resultats i miraran d’allargar les proves fins a la primavera de 2019 per tenir més dades. Us enllaço el vídeo del projecte:

DIMASA GRUPO: Susana García ens explica les dues àrees de treball d’aquesta interessant empresa amb vocació internacional situada a Vacarisses:

LEITAT: sortint de l’iWater, a l’Smart City Expo, em vaig trobar amb aquest interessant projecte de reciclatge d’aigües urbanes:

INGAPRES: Jose Miguel Gambín, CEO de l’empresa, ens presenta Ingadesfa, un deshidratador de fangs de baix consum energètic 10 vegades més eficient que una centrífuga estàndard.

PRIMOZONE: Camilla Khrulova, Cap de Vendes, ens explica la tecnologia d’ozó innovadora d’aquesta empresa sueca:

Catalan Water Partnership: Xavier Amores ens remarca la importància de la internacionalització en el clúster català de l’aigua:

Encara que no hi ha videopresentació, destacaria en general en matèria de filtres i solucions globals en tractament d’aigües a STENCO, STF i HIDROGLOBAL. També em va semblar molt interessant la solució d’eliminació de nitrats via Hidrogenació Catalítica d’APLICAT, la qual espero aprofundir més endavant en l’aspecte tecnològic; i finalment també em va sorprendre la varietat de sectors on s’apliquen les solucions tecnològiques de CULLIGAN.

En definitiva, més enllà de certs punts de dubte organitzatius, han estat tres dies bastant intensos que han valgut la pena, tant a nivell personal com professional. Esperem millorar-ho de cara a la tercera edició.

 

iWater2018

Foto: iWater

Salí el pasado jueves de iWater con sensaciones contradictorias, por un lado me pareció haber aprovechado bien los tres días y avanzado a nivel profesional, hablando con varias empresas interesantes las cuales podríamos acabar colaborando a corto y medio plazo. Por la otra tengo la sensación de que la feria no ha crecido respecto de hace 2 años, sobretodo en los aspectos de asistencia y dinamismo exhibidos en la primera edición. Creo que la ausencia de las grandes marcas del mundo del agua como Canal Isabel II, Suez o Aqualia, podrían haber marcado a la baja el acontecimiento.

A remarcar, y coincidiendo los mismos días que iWater, mi descubrimiento de una feria de nivel mundial como Smart City Expo. Paseando por ella me llevó a pensar en que se podrían haber creado más sinergias aprovechando los dos acontecimientos.

Por otro lado, una de las actividades destacables de la primera edición, las presentaciones-relámpago (InnoHub y TecnoHub), a pesar de ser bastante interesantes no han atraído el mismo público que en la edición de 2016, presentando un aspecto bastante mejorable y pasando a ser una de las cosas a mejorar para la edición de 2020. Visto lo visto, y pensando en mi desarrollo profesional, me dediqué principalmente a hacer networking… y de aquí han salido unas cuantas vídeo-presentaciones de empresas que han querido colaborar en el blog y de paso promocionar su actividad comercial.

Vamos allá.

DOROT (Empresa que pertenece al grupo MAT Holding): Andrés Ortega, su Jefe de Ventas, nos presenta CONDOR, un nuevo controlador fruto de la innovación de la empresa, regulando caudal y presión a partir de señales de 4-20 mA (pH, turbidez, conductividad,etc.). Es aplicable a aguas potables y de riego:

LIFE SAVING-E: este proyecto implica una planta piloto montada en la EDAR de Rubí para probar la implantación de un sistema de depuración vía Annamox en 2 etapas. Hablé con Raquel Montes, investigadora que lleva el proyecto; me dijo que están muy contentos con los resultados y mirarán de dilatar las pruebas hasta la primavera de 2019 para tener más datos. Os enlazo el vídeo del proyecto:

DIMASA GRUPO: Susana García nos explica las dos áreas de trabajo de esta interesante empresa con vocación internacional situada en Vacarisses, cerca de Terrassa:

LEITAT: como ya explico al inicio del post, salí un rato de iWater para dar una vuelta por la Smart City Expo; allí me topé con un interesante proyecto de reciclaje de aguas grises de este centro investigador:

INGAPRES: Jose Miguel Gambín, CEO de la empresa, nos presenta Ingadesfa, un deshidratador de lodos de bajo consumo energético 10 veces más eficiente que una centrífuga estándard.

PRIMOZONE: Camilla Khrulova, Jefe de Ventas, nos explica la innovadora tecnología de ozono de esta empresa sueca, partner de Ingapres.

Catalan Water Partnership: Xavier Amores remarca la importancia de la internacionalización en el clúster catalán del agua:

Aunque no hay video-presentación, para complementar destacaría en materia de filtros y soluciones globales en tratamiento de aguas a STENCO, STF e HIDROGLOBAL. También me pareció muy interesante la solución de eliminación de nitratos vía Hidrogenación Catalítica (de la cual espero profundizar más adelante) de APLICAT, vista la problemática existente en Catalunya en este sentido; y finalmente también me sorprendió la variedad de sectores en donde se aplican las soluciones tecnológicas de CULLIGAN.

En definitiva, más allá de ciertas dudas de tipo organizativo, han sido tres días bastante intensos que han valido la pena, tanto a nivel personal como profesional. Espero que mejore de cara a la tercera edición!